Aquariumclub Danio RerioVergaderingen en activiteiten

2020

Leenknegt Dominiek CORNONA/COVID-19

Beste leden,vrienden en sympathisanten, momenteel brandt de kaars van onze vereniging Danio-Rerio Izegem op een laag pitje door het Corona virus.  De overheid heeft alle bijeenkomsten verboden tot een bepaalde data en dat is voor velen een hele opdoffer. Het gaat  namelijk over een dodelijk virus die moeilijk te bestrijden is en de maatregelen die genomen zijn zijn cruciaal voor alles wat we doen in de samenleving. Hopelijk komt er vlug beterschap en kunnen we de draad van vroeger terug oppikken van toen het leven normaal was! Gelukkig zijn de voedingswinkels open voor mens en dier. Het onnatuurlijk gedrag van hamsteraars is voor velen een doorn in het oog en het zorgt voor velen een wrevel in verschillende sectoren die meer capaciteit moeten leveren om aan de vraag te kunnen voltrekken! Hopelijk stellen jullie het goed en probeer jullie te beschermen tegen die onzichtbare vijand!!!!

Door dat het magazijn niet toegankelijk is kan je nog altijd terecht bij onze sponsors om iets voor jullie hobbydieren te kopen, houdt jullie sterk en tot een latere periode van gezonde levenswijze, Leenknegt Dominiek voorzitter Danio-Rerio Izegem.

 

 

 

magazijn

Magazijn voor de eerste keer weer terug sinds de sluiting, iedereen weer welkom, steun ons en onze uitbaters alvast bedankt!

 

 

 

 

Magazijn

Magazijnverkoop met Dominiek Leenknegt

 

Ledenvergadering Colombia met Johan Egberts

In 2015 en 2017 ben ik (Johan Egberts) samen met Hans Osendarp weer naar Colombia gegaan om aquariumvissen te gaan zoeken. Tijdens deze reizen ging het soms iets anders dan gepland, maar er ging ook heel veel goed.
In deze nieuwe lezing, met vele foto’s en video opnamen, komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod.
- Ons verblijf op de Arenosa.
- Klimaatverandering, aantasting van het regenwoud, de toename van het aantal kippenfarms.
- De prachtige natuur van het Amazonegebied
- Hoe wordt een natuurdocumentaire gemaakt?
- Wetenschappelijk onderzoek naar muizenstaart mesvissen (Gymnorhamphichthys rondoni).
- Diverse biotopen met de daarin voorkomende (aquarium)vissen, zoals diverse zalmen, (dwerg)cichliden en meervallen.
- De vangst van Corydoras arcuatus.
- Bezoek aan de exporteur van aquariumvissen in Bogota.

Het avondprogramma wordt gestart met verwelkoming en mededelingen van de voorzitter en op ‘t einde van de vergadering volgt nog de tombola. Iedereen is natuurlijk van hartelijk welkom !

 

 

Solidariteits etentje

STEUN EN SOLIDAIR ETENTJE 26 SEPTEMBER:

Zaterdag 26 september verwachten wij jullie allemaal groot en klein naar ons grandioos Koud buffet van vlees en vis verrijkt met tal van verschillende groenten en de gepaste koude sausen, koude aardappelen en stokbrood vers uit de oven bij dit buffet naar believen schenken we jou nog de gepaste drank van jouw keuze erbij! Wim van het Baguetje van Izegem verzorgt dit eetfestijn met de grootste zorg en kwaliteit brengt hij dit voor jouw en je tafelgenoten, reeds verschillende keren hebben wij reeds beroep gedaan op Wim zijn talenten en altijd waren wij zeer tevreden, nu mag hij dit terug voor ons doen en je zal zeker genoeg hebben , want nog nooit heeft iemand zijn buffet verlaten met honger!!!

Wil je ons steunen en een hart onder de riem steken kom dan zeker af zonder aarzelen naar ons etentje op 26 september in zaal sportief om 19 uur met je huisgenoten, familie of vrienden en laat ons culinair verwent worden!

aub.

 

 

 

Magazijn

Magazijnverkoop met Dominiek Leenknegt

 

Ledenvergadering Nooit meer water verversen

In 2016 verscheen in Aquariumwereld een artikel met als titel “Nooit meer water verversen...”. Deze stelling, die indruist tegen alle raadgevingen die in aquariumclubs aan de leden gegeven wordt, verbaasde iedereen. De auteur van dat artikel, Erik Brion, heeft zijn werkwijze nu vertaald in een lezing waarin hij ons uit de doeken doet hoe hij tewerk gaat.

Tijdens het eerste deel van de voordracht legt hij theoretisch en praktisch uit hoe een aquarium kan gehouden worden zonder waterwissels. We maken kennis met zijn visie op aquaristiek: gebruikte methodes en technieken, filtratie, ... komen aan bod.

In het tweede deel legt hij uit wat er in zijn kweekkamer gebeurt. Gebruikte filtratie methode alsook verschillende regeneratie methodes die gebruikt worden worden in detail toegelicht.

Een beetje sceptisch bij dit concept? Hou dan zeker deze avond vrij en kom luisteren.

Dit is een voordracht om niet te missen!!

 

magazijn

Magazijnverkoop met Marcel Vuylsteke